ЮРИДИЧНА КОМПАНІЯ
  "АЛЬФА ЛЕКС КОНСАЛТИНГ"
 +38 (095) 041-41-13
 +38 (093) 488-88-22
e-mail: office@alc-kr.com.ua
 
Вівторок, 28 липня 2015 16:18

ЯК ПРОКОНТРОЛЮВАТИ ДІЇ ДЕРЖВИКОНАВЦЯ НА СТАДІЇ ВІДКРИТТЯ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ?

Закон України «Про виконавче провадження» передба­чає, що державний виконавець зобов'язаний прий­няти до виконання виконавчий документ і від­крити виконавче провадження. Але за умови, що не закінчився строк пред'явлення тако­го документа до виконання та він містить усі необхідні реквізити й пред'явлений до вико­нання до відповідного органу державної вико­навчої служби.

Державний виконавець зобов'язаний протягом трьох робочих днів із дня надходження до ньо­го виконавчого документа винести постанову про відкриття виконавчого провадження і в ній вказати на необхідність боржнику самостійно виконати рішення у строк до семи днів із мо­менту винесення постанови. Копії постанови про відкриття виконавчого провадження над­силаються не пізніше наступного робочого дня стягувану та боржникові (ч.5 ст.25 Закону України «Про виконавче провадження»).

Декілька слів, якщо стягувач у своїй заяві про відкриття виконавчого провадження про­сив державного виконавця накласти арешт на майно та/або кошти боржника. Державний виконавець або одночасно з постановою про відкриття вико­навчого провадження виносить окрему поста­нову про накладання відповідного арешту, або відмовляє стягувачу в здійсненні такого заходу, указуючи причини відмови. Відмову державного вико­навця можна оскаржити.

Аналогічний триденний строк установлено і для тих випадків, коли державний виконавець відмовляє у відкритті виконавчого провадження. Не пізніше наступного дня від дня винесення постанови про відмову у відкритті виконавчо­го провадження державний виконавець має надіслати її заявникові разом із виконавчим документом. Постанови як про відкриття, так і про відмову у відкритті виконавчого провадження можуть бути оскаржені в десятиденний строк у госпо­дарському суді.

Детальніше за телефонами: 

(095) 041-41-13; (093) 488-88-22

Оцініть матеріал!
(3 голосів)
  •  Головна | Практики |Індустрії | Земельні аукціони | Допомога адвоката | Блог | Новини компанії | Контакти

    Даний інформаційний ресурс (www.alc-kr.com.ua), вся інформація і результати інтелектуальної діяльності, які розміщені на ресурсі, перебувають під захистом міжнародного права та законодавства України. Незаконні дії з інформацією та результатами інтелектуальної діяльності тягне за собою відповідальність. Вся інформація, розміщена на ресурсі не є юридичною консультацією. Коментарі, статті, висновків, опубліковані юристами є їхньою особистою думкою і можуть не співпадати з думкою ТОВ «ЮРИДИЧНА КОМПАНІЯ« АЛЬФА ЛЕКС КОНСАЛТИНГ».

    © ТОВ «ЮРИДИЧНА КОМПАНІЯ« АЛЬФА ЛЕКС КОНСАЛТИНГ». 2015-2021. Всі права захищені.